Reklaam sulgub sekundi pärast

2023. aasta parim naissportlane on 17-aastane Eneli Jefimova

Eneli Jefimova
Eneli Jefimova on 2023 aasta naissportlane — FOTO: Kuvatõmmis videost (Kanal 2)

Täna (29. detsembril) kuulutati Alexela kontserdimajas toimuval „Spordiaasta Tähed 2023“ auhinnagalal välja lõppeva aasta Eesti parimad sportlased ja treenerid.

Aasta naissportlane 2023 on 17-aastane ujuja Eneli Jefimova, kes edestas hääletusel 31-aastast discgolfarit Kristin Tattarit ja 33-aastast vehklejat Nelli Differtit.

Eneli Jefimova tegi lühirajaujumise EM-il ajalugu - kunagi varem polnud Eesti ujuja võitnud kuldmedalit. Jefimova sai kaela kaks medalit -  100 meetri rinnuliujumises kuldmedali ja poole lühemal distantsil hõbemedali. Täiskasvanute MM-il Jaapanis tuli ta 100 meetris kuuendale kohale, 200 m distantsil oli ta 8. 

2023. aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selguvad rahvahääletuse, spordiajakirjanike ja spordialaliitude hääletustulemuste liitmisel. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Lisaks valitakse aasta noorsportlane, kes selgitatakse välja spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste põhjal.

Eestis on aasta sportlasi valitud 92 aastat. 2022. aastal valiti aasta naissportlaseks freestyle-suusataja Kelly Sildaru, meessportlaseks kümnevõistleja Janek Õiglane, aasta võistkonnaks rallipaar Ott Tänak-Martin Järveoja ja aasta treeneriks Sloveenia kettaheitja Kristian Cehi treener Gerd Kanter. Aasta noorsportlase tiitli pälvis kõrgushüppaja Karmen Bruus.