Reklaam sulgub sekundi pärast

Kergejõustik

toob sinuni Chanz

2026. aasta Euroopa meistrivõistlused kergejõustikus toimuvad Birminghamis

birmingham-alexander-stadium

Poolas toimuval Euroopa Kergejõustikuliidu nõukogu kohtumisel kinnitati 2026. aasta Euroopa meistrivõistluste korraldajaks Birmingham.

See on esimene kord, kui Euroopa meistrivõistlused toimuvad Suurbritannias, kuigi varem on seal korraldatud nii Euroopa kui ka maailma sisemeistrivõistlusi, vahendab ekjl.ee

2026. aasta Euroopa meistrivõistlused toimuvad hiljuti renoveeritud Alexander Stadiumil, kus sel suvel toimus ka Rahvaste Ühenduse mängude kergejõustikuprogramm. 

“Briti publikul on suur huvi maailmaklassi kergejõustiku vastu ning nende publik on väga teadlik, kirglik ja entusiastlik. Me nägime seda kõike hiljuti Rahvaste Ühenduse mängudel, kui kogu staadion oli väljamüüdud isegi hommikuste programmide ajal. Me oleme kindlad, et Euroopa parimad kergejõustiklased saavad võistelda iga päev täismaja ees ning ka suure telepubliku ees mitte ainult Suurbritannias vaid ka ülemaailmselt. Me ei oleks osanud soovida paremat võõrustajalinna ja toimumispaika oma võistluseks,” lausus Euroopa Kergejõustikuliidu president Dobromir Karamarinov. 

Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa on olnud kõige edukam rahvus Euroopa meistrivõistluste ajaloos 124 kuldmedaliga. 

Kinnitati ka U20 Euroopa meistrivõistluste korraldajad aastateks 2023 ja 2025

Euroopa Kergejõustikuliidu nõukogu kinnitas ka U20 Euroopa meistrivõistluste uue korraldaja aastaks 2023. Kui algselt pidi võistlus toimuma Cluj-Napocas, Rumeenias, siis nüüd toimub võistlus Jeruusalemmas, Iisraelis, kus toimusid sel aastal ka U18 Euroopa meistrivõistlused. 

Võistluse uued kuupäevad on 7.-10. august 2023 (varasema 6.-9. juuli asemel).

2025. aasta U20 Euroopa meistrivõistluste korraldusõigus anti Tampere linnale, mis on viimase kümne aasta jooksul võõrustanud nii U20 kui U23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlusi. 

“Meile avaldas muljet Tampere pakkumise kvaliteet ja üksikasjalikkus. Soomel on pikaajaline kogemus hästi organiseeritud ürituste korraldamisel kõikidel tasemetel, seega meil pole kahtlustki, et nad pakuvad U20 vanuseklassi sportlastele 2025. aastal parimaid tingimusi nii võistlusrajal kui ka väljaspool seda,” ütles Karamarinov. 

Kergejõustik

toob sinuni Chanz