Reklaam sulgub sekundi pärast

Kergejõustik

toob sinuni Chanz

2019. aasta maailmameistrivõistluste hõbemedalimees Magnus Kirt pälvis kõrge maakondliku tunnustuse

Magnus Kirt
Magnus Kirt — FOTO: Erakogu / Maido Ruusmann Facebook

Tõrva keskväljakul tänati eelmise neljapäeva õhtul neid, kes muutnud kohalikku elu rikkamaks ning tõstnud valla mainet. Välja anti Valgamaa teenetemärk, kuld- ja hõbemärgid, valla eripreemia, aasta tegija auhinnad ning kultuurialased preemiad.

Kõrge maakondliku tunnustuse – Valgamaa teenetemärgi pälvis 2019. aasta maailmameistrivõistlustel hõbemedali koju toonud Eesti rekordiomanik odaviskes ja praegune treener Magnus Kirt.

Magnus Kirt
Magnus Kirt — FOTO: Erakogu / Maido Ruusmann Facebook

Endine Tõrva vallavanem Maido Ruusmann kirjutas enda Facebooki leheküljel: "Tegemist on mehega, keda teab Eestis igaüks. Kas isiklikult või on talle kaasa elanud läbi teleekraani. Tegemist on Tõrva patrioodiga, kes ei varja, et ta on siit pärit - vastupidi, ta kutsub siia elama noori peresid ja on alati valmis kodukohast positiivsel toonil rääkima. Just tema on lennutanud Tõrva maailma spordiareenile. Ta on kahekordne Eesti meessportlane, Eesti rekordi omanik odaviskes ning 2019. aasta maailmameistrivõistluste hõbeda omanik."

"Valgamaa värske teenetemärgi omanik on Magnus Kirt. Oli au tunnustus üle anda.
Palju õnne ja suur tänud Magnus, et teed ja oled ja innustad! Elagu Magnus!"

 

Magnus Kirt oma Facebooki leheküljel:

"Suur tänu sellise tunnustuse eest!"

"Tõrva ja Valgamaa on alati olnud minu südames. Mul on siiralt hea meel, et olen Tõrvast pärit. Kindlasti tunnevad sama ka teiste väikeste kohtade patrioodid, aga minu enda kogemusest tunnen rõõmu sellest, kuidas väike linn on olnud minu seljataga alates lapsepõlvest saati!"

"Kasvades Tõrvas, olen saanud endale parimad sõbrad, parima esimese treeneri ja parimad õpetajad koolis, kes on mul aidanud kasvada ja kelle õpetusi ja nõuandeid ka edasises elus kasutan."

"Üks meeldejäävamaid hetki oli see, kui Berliini EM-i ajal Tõrva keskväljakul väga suur hulk tõrvakaid vaatasid ja kaasa elasid, kuidas ma oma esimest medalit suurtelt tiitlivõistlustelt võidan. Ma pole kunagi otsinud tunnustust oma tegude pärast, aga südame teeb alati soojaks kui oma kandi inimesed sulle pöialt hoiavad ja sinu saavutustest rõõmu tunnevad!"

"Käies suure tiiru ümber maailma on alati mõnus tunne tulla tagasi Tõrva. Isegi kui igapäeva tegevused on seotud hetkel Tallinnaga, olen end alati tundnud kui väikse linna poisina, kes ei ole siiani harjunud suure linna käraga."

"Tõrva suureks plussiks on tema väiksus, kõik tunnevad kõiki ja kõik võtavad teisi sellisena nagu nad on. Maakonnana, vallana ja linnana peame hoidma seda ühtsustunnet ja tegutsema selle nimel, et liiguksime ühises rütmis edasi, selleks et Tõrvast saaks meile ja meie tulevastele põlvedele parimaks kohaks elamiseks ja kasvamiseks."

"Aitäh veelkord ja kannan uhkusega edasi "tõrvaka" nime!"

Kergejõustik

toob sinuni Chanz